Podatki, ki jih obdelujemo:

 • kontaktni podatki – e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun
 • podatke o uporabi spletnega mesta – podatki o vsebini, ki vas zanima, zgodovini brskanja po naših spletnih straneh, s katerega vira (spletni iskalniki, družbena omrežja, e-novice, …) ste nas obiskali, podatke o napravi s katero dostopate do spletnega mesta

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete

Namen uporabe

 • podatke, ki nam jih posredujete preko kontaktnega obrazca na spletnem mestu gradbenistvo-arlic.si uporabljamo samo za pošiljanje povratnih odgovorov na vaša povpraševanja
 • analitične podatke uporabljamo za analize o poslovanju, planiranje, spremljanje statistik o uporabi spletne strani

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg podjetja DAGTA d.o.o., vaše osebne podatke posredujemo partnerjem, ki jih potrebujemo pri izvedbi naših storitev:

 • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil
 • ponudniki programerskih rešitev
 • ponudniki storitev spletne analitike

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za zagotavljanje komunikacije po e-pošti.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Pravica do obveščanja in izbrisa

Imate pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@gradbenistvo-arlic.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

 • Pravico vedeti, za kakšne namene se podatki obdelujejo
 • Pravico vedeti, katere vrste osebnih podatkov hranimo
 • Pravico vedeti, koliko časa se osebni podatki hranijo
 • pravico zahtevati spremembo nepravilnih ali nepopolnih podatkov
 • pravica do izbrisa (pozabe)
 • pravica do prenosa podatkov
 • pravica pritožbe nadzornemu organu Informacijskemu pooblaščencu
 • druge skladne z ZVPOT-1.

Piškotki

Spletno mesto podjetja deluje s pomočjo t.i. piškotkov (angl. cookies). Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, v kolikor je uporabnik že obiskal spletno mesto. Pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja posameznik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali popolnoma onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje posamezniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, itd. S pomočjo piškotkov ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Naše spletno mesto uporablja naslednje piškotke:

_ga – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 6 mesecev po namestitvi.

_gid – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za identifikacijo posamezne seje za analitiko Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.

Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko posameznik izbriše (navodila se nahajajo na spletnih straneh posameznega brskalnika).

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na info@gradbenistvo-arlic.si

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.